Kurban Kesim Paraları Kartalspor'a!

Kurban Kesim Paraları Kartalspor'a!
banner46

Kurban keserek inancım gereği dini vazifemi yerine getirmek üzere hayvan pazarına gittim. Pazarlığımı yaparak bir kurbanlık beğendim. Buraya kadar her şey normal idi. (Hayırlı işleri gizlemek gerekir. Haberin öneminden dolayı açıklamak zorunda kaldım)

GEÇEN SENE 20 LİRA İDİ KURBAN KESİMİ

Sıra vekalet vererek kurbanlığı kestirmeye gelmişti. Geçen yıl 20 lira vererek kestirdiğim kurbanlığı bu yılda ulusal basından takip ettiğim kadarı ile 20 lira olacağını, hadi zam geldiyse 30 lira olacağını tahmin ederek kesim alanına gittim. Kurban kesen genç “Bey efendi şu arabaya kadar gidip ödemenizi yapıp makbuzunuzu alıp, bize getiriniz” dedi.

KURBAN KESİM HER YERDE 20 LİRA, KARTAL DA 60 LİRA!

Arabaya yaklaştım önümde 2 vatandaş vardı. “Kardeşim 60 Lira olur mu kesim parası, çok değil mi? Şunu indir” diye pazarlık yaptığını gördüm. Görevli arkadaşta gülerek imkânı yok fiyat bu, değiştirilemez!” söylemesi üzerine vatandaş ta “KUZU KUZU” 60 lirayı ödeyip, makbuzunu alıp uzaklaştı. O an düşündüm. Kurbanı almış bulunduk, arabama atıp başka yere gitsem, arabaya sığmaz, üstelik kesim alanlarının dışında kesmek suç! Ben de her Türk vatandaşı gibi “KUZU KUZU” aldım makbuzumu. Burada ufak bir polemikte oldu onu yazmaya gerek yok.

SKANDAL!.. SKANDAL!.. SKANDAL!... KURBAN KESİM PARALARI KARTALSPOR’A

Evet. Makbuzu aldığım zaman, asıl beynimin dank ettiği zaman oldu. Makbuzda ki ibareyi okuyunca şok oldum. “Dernek Gelirleri alındı belgesi” yazan makbuz da “Kartal Spor Kulübü Derneği” yazıyordu. Gelirin Çeşidi! Bölümünde “Yunus Eczacıbaşı Kesim Yeri” yazmaktaydı.

İşte durum bu sevgili okurlar “KUZU KUZU” ödemelerini yapan bir toplumun hiçte kuzu kuzu durmasını beceremeyen bir ferdi olan bir kardeşiniz olarak binlerce kurban kesen Kartal'lılar adına bu konuyu kamuoyuna arz etmeye karar verdim. Yazıyor ve soruyorum;

-       Kartalspor Kartal’ın olmazsa olmazıdır, saygımız var.

-       Kartalspor Kartal Belediyesi’nin ne zaman güdümünden çıkacak?

-       Kartalspor’a maddi destek olarak Kartal Belediyesinden başka! bir formül, hiç mi yok?

-       5 milyon lira Kartal’lıların parasını Kartalspor’a aktardığını bizzat kendisi itiraf etmişti sevgili belediye başkanımız Altınok   ÖZ.

-       O halde “Kartalspor kulübü ne zaman Kartal Belediyesi’nin sırtından inecek?”

-       Kartal’lının paraları hep böyle Kartalspor’a mı akacak!

-       Kartalspor’a kurban kesim paralarından ne kadarı aktarılmıştır? Açıklansın!

-       Kanunen bu yasalmıdır?

-       Kurban kesimi ihale ile mi verilmiştir. Bu ihaleye kimler katılmıştır. En düşük fiyat alınmış mıdır?

-       Başka yerler de 20 lira iken neden Kartal’lılara 60 lira?

-       Cumhuriyetçi bir belediye için önemli olan Cumhur’un (Halkın) menfaatimidir? Yoksa Kartalspor’un mu?

Kartal Belediyesi Bir duvar gibi; Yazıyoruz, soruyoruz ne resmi olarak cevap geliyor, ne de şifahen. Bilgi edinme den sorduğumuz yasal sorulara bile doğru dürüst cevap verilmediği gibi, bazen cevap verme ihtiyacı bile duyulmamakta! Bu konu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi örnek alınabilir. İBB Resmi sitesinde basında çıkan haberlere “BASIN BÜLTENLERİ” başlığı altında çok da güzel cevaplandırmakta. Kurumsallık işte budur.

Son olarak; İnancım gereği görevimi yerine getirmek için gittiğim kurban satış ve kesim alanına, istemeye istemeye diğer Kartal’lılar gibi emsalinden fazla ödeme yapmak zorunda kaldım. Kurban’ı kesen’e emeğinin karşılığı olanını helal ediyorum. Fazlasını ise sorumlularına helal etmiyorum! Tabii helal, haram bilene…

Seneye nasip olur mu bilmem ama olursa da bu şartlarda Kartal’da kesmeyeceğimi de ifade ediyorum.

Sağlıcakla kalın, Kuzu kuzu…

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2011, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17