Kartal - Pendik, Sancaktepe'ye Yenildik!

Kartal - Pendik, Sancaktepe'ye Yenildik!
banner46

Başlığı okuduğunuzda size futbol tekerlemesi gibi gelebilir. Hayır efendim. Futbol tekerlemesi değil, yerel tekerleme diyebiliriz.

Nereden çıktı “Sancaktepe’ye yenildik” söylemi derseniz, açıklayayım. Bir zamanlar Kartal ilçesi Adeta “Kartal Baba” ünvanını layıkıyla taşıyordu. Tuzla’dan Pendik’e, Sultanbeyli’den, Sancaktepe’ye ve Maltepe ilçesine kadar hepsi Kartal’a bağlı idi.

Kartal’ın namı vardı. Arabalı vapurların olduğu zamanlar çok güzeldi. Kartal’a bağlı olan ve şuanda ilçe olan ilçeler birer birer koparak Kartal’dan ayrıldılar. Bu ilçeler büyük bir gelişim yarışına girdiler. Bir çoğu Kartal’ı sildi süpürdü adeta solladı geçti.

KARTAL MI? KARGA MI?

Kartal’ın Kartal’lığı kalmadı adeta yaşlanmış Karga’ya döndü. Soğanlık ve Cevizli’de çarşı olarak Kartal merkezden daha güzel bir hal aldı. Kartal’ın merkezi olan Ankara Caddesine de çoğu vatandaş bankalardan dolayı geliyor. Kartal çok bedbaht bir ilçe olsa gerek.

VİZYON PROJELER GEREKLİ

148 Milyon lira bütçesi olan Kartal’a (yeni 198 milyon liraya çıkartıldı meclis kararıyla) şöyle muhteşem vizyon projeler uygulanılmadı. Bütçenin %10-20 siyle her yıl çok şahane Kartal’a değer katan bir proje uygulanabilirdi, maalesef olmadı. Şimdiki belediyeyi sadece eleştirmiyorum, öncekileri de eleştiriyorum. Belediye başkan adayı Mutlu Erkaya projeler sundu tutmadı. Hüseyin KARAKAYA “Kartal’ı 5 yıldızlı ilçe yapacağım” dedi oda olmadı. Karakaya’nın Teleferik projesi tam anlamıyla harikaydı. İnsanlar akın akın Kartal’a gelirdi, olmadı.

İSMAİL ERDEM BÖLGENİN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI

Bölgeyi geziyor, belediye başkanlarının çalışmalarını, hizmetlerini yakından takip ediyoruz. Bazıları asfalt dökmeyi, cami temizlemeyi, okullara yardım etmeyi, park yapmayı vs. vizyon proje zannediyorlar, yanılıyorlar. Tavsiyem Sancaktepe’ye bir uğrasınlar, Erdem’in 30 ayda yaptıklarını bir öğrensinler bana hak vereceklerdir.

49 dev proje ile Erdem Adeta Sancaktepe’de tarih yazıyor.

9 adet Bilgi Evleri, 8 adet sağlık merkezleri,

Özürlüler Eğitim ve rehabilitasyon merkezi,

Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi,

Abdurrahman Gazi Kütüphanesi,

Kültür ve Sanat Merkezi,

Abdurrahman Gazi Kongre Merkezi ve

Nikah Salonları,

Eyüp Sultan Kültür Kompleksi,

Akpınar Kültür Kompleksi,

Sancaktepe Hakan Şükür Stadı,

Eyüp Sultan Kapalı Spor Salonu,

Eyüp Sultan Olimpik Yüzme Salonu,

Akpınar Kapalı Spor Salonu,

Akpınar Olimpik Yüzme Havuzu,

Rıdvan Dilmen Spor Tesisleri,

6 adet okul,

Sancaktepe Gençlik Merkezi,

Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi,

Nene hatun Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi,

Sancaktepe sevgi mağazası,

Sancaktepe Belediyesi Aşevi gibi yazmakla bitmeyen projeler.

Yaptığı parkları, asfaltları, camii temizlemeleri yazmadım, dediğim gibi her belediyenin yaptığı işler bunlar.

KARTAL’I KİM KURTARIR!

Kartal’ın çıkış yapabilmesi için büyükşehir belediyesi ile Kartal belediyesinin aynı parti tarafından kazanılmış olması lazım. Yeter mi? yetmez! Belediye Başkanı’nın Vizyon sahibi olması lazım. Projelerini masaya yatırıp, başa geldiği gibide kıvırmadan uygulaması gerekir.

Yani sözün özü; Kartal için, Erdem’li bir belediye başkanı gerekli.

Bol şanslar Kartal…

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2011, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17