Çekin Elinizi Balıklı Gölümüzden! Gölümüzü Kaptırmayız!

Eski araba pazarı yanı, şimdiki Anadolu Yakası Adalet Sarayı’nın yanında olan Kartal’lıların çok iyi bildiği “Balıklı Göl” var....

Çekin Elinizi Balıklı Gölümüzden! Gölümüzü Kaptırmayız!
banner46

Eski araba pazarı yanı, şimdiki Anadolu Yakası Adalet Sarayı’nın yanında olan Kartal’lıların çok iyi bildiği “Balıklı Göl” var. İşte o gölümüz elden gidiyor bilesiniz!

BU GÖL SİZE BATIYOR MU ARKADAŞ?

Nedense birileri bu göle NİYETİ ÇOK FENA bozmuşlar. Önce Büyükşehir tarafından gölün kenarına devasa tuz dağı oluşturuldu. Kışın karlanan yolların tuzlanması için tuz buradan alınıyordu. Bu tuzda yağmurda eriyerek göle karışınca balıkların kökünü kazıdı. Balıkların kökünü kazımakla kalmadı ağaçları da kuruttu.

ŞARAPÇILARIN MEZKENİYDİ

Bu gölde rengarenk balıklar yüzüyordu. Manzara da o biçim olunca, akşamcıların, piyizcilerin meskeni oldu. Bunların içinde doğa düşmanı olanlar, içip içip şarap şişelerini, bira şişelerini ve bira kutularını fırlattılar göle. Bitek atılanlar bunlardan ibaret değildi. Kışın teneke de ateş yakıp ısınanlar işleri bitince tenekeleri olduğu gibi göle yuvarlamışlardı. Çöpleri, mangal kömürünü vs. hepsi göle atılmıştı.

ALTINOK ÖZ’Ü İLK BURADA TAKDİR ETMİŞTİM.

Bizler inanan insanlar olarak yanlışları eleştirirken, doğruları takdir etmesini de biliriz. Evet, Arif DAĞLAR zamanında nedense bu göle hiç sahip çıkılmamıştı. Geçen sene belediye basın birimi bizi arayarak Pazar sabahı balıklı gölde temizlik yapacaklarını belirterek bizi davet ettiler. Gölün temizlenmesine bizzat tanık oldum. Bu gölü bu hale getirenler adına insanlığımdan utandım. İnsan Yunan toprağı olsa bu zulmü yapmaz diye düşündüm. Göl temizlendi ve sonradan da başkan Öz’e bir ortamda hatırlatmam üzere (Başkanım yine gölün etrafında içmeye ve kirletmeye devam ediyorlar) etrafı tellerle çevrilerek kirletilmesi önlendi.

ADLİ TIP SARAYI YAPILACAKMIŞ!

Evet yanlış okumadınız. Şimdide öğrendik ki Adli Tıp Sarayı Yapılacakmış! Haydaa, ne işin var balıklı çayda. Anladığım kadarı ile Birileri sanki Kartal Betonlardan oluşan bir kent olsun diye namaza niyet eder gibi niyetlenmişler. Ya arkadaş yazıktır, günahtır, ayıptır. Milyonlar harcansa böyle bir göl ancak yapılır. Kartal artık betonlaşmasın! Aksine yeşillendirmek için projeler geliştirelim. 1975 ten beri Kartal’dayım bizim çocukluğumuz şanslı geçti. Şimdiki çocuklarımız yeşile, sokağa hasret. “Aman çocuğum orada oynama! Şurada koşma” diye diye çocuklar adeta robotlaştırılıyor.

LÜTFEN ADLİ TIP SARAYINI BAŞKA YERE YAPINIZ!

Kartal’lılar olarak bu olayı hiç hoş karşılamıyoruz. Adli Tıp Sarayına karşı değiliz. Adli Tıp Sarayının dikileceği yere karşıyız. Çekin elinizi gölümüzden. Bu konuda siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını kısacası herkesi bu konuda duyarlı olamaya çağırıyorum. Gölümüze sahip çıkalım ve bu gölü güzelleştirerek Kartalımıza artı bir değer olarak görelim.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2011, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17