1-G, 5-A !

 

Sevgili okurlar değerli dostlar, büyük heyecanla...

1-G, 5-A !
banner46

 

Sevgili okurlar değerli dostlar, büyük heyecanla yayın hayatına başlayan İlçem Gazetesi altı yılı geride bıraktı.

HABERLER TAŞIDIK SİZLERE

Altı yılda size binlerce haberler taşıdık. Bu haberlerin çoğu duyuru niteliğinde olsa da, çok önemli, ciddi haberler verdik siz değerli okurlarımıza. Gazeteciler ve kültürlü insanlar bilirler ki haber yazımında 5N 1K, yani; ne, nerede, ne zaman, neden, nasıl ve kim sorularına yanıt verilmesini ifade eder. Bu sorulara verilen yanıt, okur / izler kitlenin olayı tam olarak anlamasında yeterlidir.

1G – 5 A

Haber yazım teknikleri bunlardan oluşurken, habercinin nasıl olması gerektiği de çok önemlidir. Bizim kendimize has bir çizgimiz doğrularımız var. 6 yıl önce gazeteci nasıl olmalı diye düşündük ve bir karar verdik, o doğrultuda devam etmekteyiz.

1 G (GAZETECİ) – 5 A ; (Adam Olacak, Ahlaklı olacak, Ayrıştırmayacak, Aldatmayacak, Azmedecek.)

1 – Adam olacak; Nasıl adam olacak derseniz, 24 ayar adam olması gerekir. Yani adam gibi adam olacak.

2 – Ahlaklı olacak; Ahlak çok önemli bir konudur. Hangi mesleği yaparsanız yapın ahlak sıfır ise, diplomanız para etmez şüphesiz. O yüzdendir ki  gazeteci ahlaklı olacak.

3 – Ayrıştırmayacak; Evet, böl, parçala, yut zihniyetinde olanlar maddi olarak yükseklerde olsalar da, akıbetleri hep hüsranla sonuçlanmıştır. O yüzden ki, gazeteci birleştirici, yapıcı ve erdemli olmak zorundadır.

4 – Aldatmayacak; “Bizi aldatan, bizden değildir.” Hadisinde de belirtildiği gibi aldatanlar’ın mumu en kısa zamanda söner ve kapılar bir bir yüzüne kapatılır. O yüzdendir ki, gazeteci aldatmayacak aksine güven arz edecek.

5 – Azmedecek; Neye azmedecek derseniz, adam olmaya, ahlaklı olmaya, birleştirici olmaya, aldatmamaya azmedecek.

İşte biz bu prensiplerle altı yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Hatalarımız yok mudur, elbette vardır. Bazılarını hemen fark etsek te, bazılarını yıllar sonra fark ediyor ve düzeltmek için çaba sarf ediyoruz.

Bu vesile ile gazetemizin gecesine katılan, mazereti nedeniyle katılamayan, desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, 2012 yılının Sağlıklı, huzurlu ve gönlünüzce geçmesini temenni ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2012, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17