KISSADAN HİSSE-2 (Bekri Mustafa)

Değerli okurlarım,

      Daha önce "kıssadan hisse-1 yuha baba"  isimli...

KISSADAN HİSSE-2 (Bekri Mustafa)
banner46

Değerli okurlarım,

      Daha önce "kıssadan hisse-1 yuha baba"  isimli bir yazımı paylaşmıştım sizlerle. Bugün ülkemizin boğuşmakta olduğu skıntıları 4.Murat Han döneminden bir kıssa ile aktarmaya çalışacağım. Ancak bir dip not olarak belirteyim "bekri" Osmanlıca da "ayyaş" anlamında kullanılmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'na doğru tarihi bir yolculuk yapalım ve Sultan 4. MURAT HAN dönemine gidelim.

      Bekri Mustafa'nın babası kendi bölgesinde tanınan ve oldukça sevilen bir ulemadır. Bir gün Bekri Mustafa kayıkhanede şarap içerken, ahaliden birileri yanına gelirler. Selamlaşma peşrevi geçtikten sonra ahalinin önde gelenlerinden biri Bekri Mustafa' dan bir istirhamları olduğunu belirtir. Ve bir cenazelerinin olduğunu fakat mahalle imamı olmadığı için cenazeyi kaldıramadıklarını söyler, ve devam eder " senin rahmetli baban ünlü bir ulema idi gel şu cenazemizi sen kaldır , bize imamlık yap." Bekri Mustafa teklif karşsında şaşırır ve kendisinin babası gibi ehli sünnet bir adam olmaığını tam aksine ayyaşın biri olduğunu söyler. Ancak ahalinin ısrarına dayanamaz ve teklifi kabul eder.

Cenaze yıkanır, kefenlenir, namazı kılınır ve en nihayetinde defnedilir. Artık ahali Bekri Mustafa'yı yani imamı, meftaya talkım vermesi için kabrin başında yalnız bırakırlar.

Bekri Mustafa, kabrin başına eğilir ve başlar söze;

"Ey bu fani dünyadan, ahirete intikal etmiş kardeşim. Öbür taraftan dünyanın hali nicedir diye sual eden olursa, Bekri Mustafa imam oldu de onlar anlar."

      İşte böyle değerli okurlarım,

Aramızdan ahirete göçenler elbette ki olacaktır. ricamız odur ki, Bu aziz vatanı canları pahasına düşmana vermeyen ve feth ettikleri yarlerde adalet terazileri asla şaşmayan ecdadımız memleketin hali nicedir diye sual ederler ise,

Sizlerin canınızla kurduğunuz, koruduğunuz ve uğruna öldüğünüz aziz vatanımızı parça parça satanlar, cuma hutbelerinin sonunda okunan" Allah indinde hak din İslam'dır" ayet-i kerimesini kaldıranlar, La ilahe illallah demek kafidir diyenler, Resulullah efendimizi dinler arası diyalog ihaneti ile kelime-i tevhidten silmeye çalışanlar, dinlerin bahçesini açıp ezan sesine çan sesi karıştıranlar,Ya Allah Bismillah diyerek kilise açanlar, kundakta açlıktan can veren bebeklerin vebalini üzerinde bulunduranlar, gemicik alanlar, eli kanlı teröristleri paşalar gibi karşılayıp paşaları ayağa kalkmadı diye kodese tıktıranlar...

MİLLET İRADESİ İLE İKTİDAR OLDULAR DESİN ECDAD ANLAR VE HESAP GÜNÜ GELDİĞİNDE  DE HESABINI SORARLAR...

ALLAH (cc)  TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN...

                                             saygılarımla,

                                              Aykut GÖRÜR

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2011, 05:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17