Başın düşerse dara 7/24 Abdullah Der'i ara

Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Der, İlçem Gazetesi'ne konuştu.

Başın düşerse dara 7/24 Abdullah Der'i ara
Abdullah Der sorularımıza samimi bir şekilde dobra dobra cevap verdi.

- Sayın başkanım Eskiden muhtar olduğunuz söyleniyor, doğrumudur?

- Evet, eskiden muhtardım ama muhtar olmadan önce de siyasetçiydim ve Siyasetle uğraşıyordum. Partiye 1983 yılında kayıt oldum. Üsküdar’da siyaset yapıyordum.  En son SHP döneminde yöneticilik yaptım. Sonra CHP’de siyasete başladık ve devam ettik. En son 2004’te yerel seçimlerde Esatpaşa mahallesi var. Üsküdar'a bağlı bir mahalleydi şimdi Ataşehir'e bağlandı. Esatpaşa Mahallesinin bir dönem muhtarlığını yaptım sonradan burası ilçe oldu. Belediye başkanımız "gel beraber çalışalım" dedi, bizde geldik 2009’dan beri Ataşehir'de ki vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

- Evet. Sayın başkan isminizi çok duyuyoruz. Anadolu yakasında Sancaktepe'de, Sultanbeyli 'de Kartal'da ve bir çok yerde vatandaşlar Abdullah Der diyorlar. Bunun sebebi nedir? Niye bu kadar seviliyorsunuz bize açıklar mısınız?

- Valla şöyle söyleyeyim biz özellikle kendi işimizde insan ayrımı yapmadan topluma hizmet etmeye çalışıyoruz. Topluma da hizmet ettiğin zaman gelen talepleri değeri çevirmediğin zaman tabiî ki de sevilirsin. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı da vatandaş bizleri seviyorsa, ki seviyor olduğuna inanıyorum, yani Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,görevimiz yapıyoruz.

- Bir sloganınız varmış galiba  Başım düşerse dara diye, bu slogan size mi ait?

- Şimdi şöyle söyleyim onunla ilgili bir anımıda anlatayım size. Bundan 2 yıl önce hatta 3 yıl önce yine bir kurultayda idik, bu sloganı ben tasarladım. Ankara’da kurultayda arkadaşlarla bir  yemeğe gittik ,bu arada da yemek yerken benim hanım burada balkon’da çamaşır sererken ayağı kayıp düşüyor burada Memorial hastanesi var oraya kaldırıyorlar. O arada burada bizim Hüseyin başkan var görev yaptığımız bir arkadaşımız bana diyor ki "başın düşerse dara Hüseyin başkanı ara" Bende  tabi ki bunu benim için söylüyor ama kendine tasarlıyor bu ara bende dedim ki "Başım Düştü Dara Hüseyin Başkan hemen Memorial Hastanesini ara" ve böylece arkadaşlar güldü bunu biz tasarlamıştık ama tabi parti içinde birileri bunu aldı kullanmaya çalışıyorlar. Siyaseti seviyoruz,hizmeti seviyoruz istiyoruz ki biz gecenin ikisi de olsa üçü de olsa  telefonu yatarken başımızın ucuna koyuyoruz vatandaşımız olur ya darlanır gece başına bir iş gelir  bunu yapmaya çalışıyoruz dediğim gibi umarım vatandaşımızı mutlu ediyoruz.

- Ataşehir’de durumlar nasıl başkanım? Yani sizin burada ki konumunuz nedir? Günlük çalışmalarınız nasıl gidiyor?

- Şimdi Ataşehir’de şöyle bir şey  söyleyeyim; bize göre iyi tabii ama bize göre iyi olması önemli değil. Biz şuna bakarız. Dışarıdan gerçekten vatandaş bizden memnun mu? Biz ona bakarız ama edindiğimiz bilgilere göre araştırmalarımıza göre vatandaş memnun. Bu bizi mutlu ediyor mu? biz bu memnuniyetleri daha yükseklere çıkartmaya çalışıyoruz, çok ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Özellikle belediye olarak geldiğimiz süreç gününden itibaren belediyemizin 50, 60 kişilik bir grupla bütün cadde, sokaktaki apartmanlara girene kadar hatta girerek buradaki vatandaşlara Ataşehir belediyesinden memnunmusuz? sokağınızdaki sorunlar nedir? Caddede ki sorunlar nelerdir? sorunlarınız nelerdir? İstekleriniz nelerdir? Bu güne kadar belediyeniz ne yaptı, ne yapmadı? Tüm bunlardan memnunmusunuz? diye 50, 60 kişilik bir ekibimiz gider bu vatandaşlarla görüşür. Bir anket formu düzenlemişizdir, gidip anket yaparak eksikleri alır gelir.
Aydan aya bizim burada ki başkan yardımcılarımızla müdürler ile bir toplantı yaparak değerlendirme yapılarak eksik varsa onları yapıyoruz. İyi gidiyor, inşallah bundan sonraki süreçte devam eder. Bizim hizmetlerimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanır önümüzdeki 2019 seçimlerinde tekrar belediyeyi alır yolumuza devam ederiz.

-Şöyle bir şey dikkatimi çekti. Ataşehir belediyesi farklı bir çalışma içinde. işte bir Erbakan parkı yaptınız. Siyaseten size ters biri rahmetli Erbakan. Ama kalkıp on onure ettiniz. Herhalde oradaki halkın siyasi nüfusu olduğu için mi bu park hizmeti.


- Siyaset demin dediğim gibi  biraz farklıdır. Siyaset yaparsın ama yerelde siyaset bence geçerli olmaması lazım. Yerel belediyeciler burada topluma hizmet etmelidir. Seçildikten sonra şimdi biz kamu görevini yapıyoruz bütün toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz ki burada örnekleri var. Dediğim gibi sizde bahsettiniz Ferhatpaşa’da 20 dönümlük bir yerde bugüne kadar gelen belediyeler hiç bu güne kadar bir metre bir yer buradaki vatandaşların hizmetine açmış değil. Haklı olarak ta  çocuklar parklarda oynayacak  bir yerleri yok ama biz geldikten sonra orada bir araştırma yaptık  oradaki insanların düşüncelerini ve taleplerini alarak orda gerçekten ERBAKAN Hocanın da sevildiğini biliyorduk zaten. Anket sonucunda da orada bir sevgi çıktı ortaya bizde götürdük parkı yaptık halkımızın  hizmetine açtık.

-Başkanım. Genelde bazı belediye başkanları isim vermeyeyim asfalt dökmeyi, işte bir takım belediyenin yapması gereken işleri hizmet olarak görüyorlar sizin Ataşehir’de farklı yaptığınız gururlandığınız eserleriniz var mı sayabileceğiniz?


- Şimdi şu var; Tabi ki bazı asfalttır, yoldur, bordürdür bunlar rutin olarak belediyenin yapmak istediği şeyler bunlar kamuoyuna ait bir yer olduğu için bunlar mecburdur bir anlamdaki görevleridir bunları yapmak. Biz belki de bir çok belediyenin yapamadıklarını, biz başlattık ama şu anda bir çok belediye yapıyor. Mesela bir örnek vereyim; özellikle cenazeler konusunda Şişli belediyesi yapıyordu Şişli Belediyesi'nden sonra Ataşehir Belediyesi bunu daha farklı yapmaya çalıştı. Şimdi bir sosyal demokrat bir belediyenin yada bir belediye başkanının bugüne kadar hiç yapmadığı bir şeyi biz yapıyoruz. Bizim belediyenin içinde bir tane emekli imam, bir tanede dede vardır. Şimdi nerde cenaze varsa günü birlik taziyesine gideriz. Eğer vatandaşımız  Alevi veya Sünni ise gideriz. İşte orada Kur-an'ı kerim okur dualarını yaparız. Onun yanı sıra da Vatandaşımızın ekonomik durumuna göre taleplerde varsa;  yemektir, börektir, ayrandır ihtiyaçlarını günü birlik karşılarız. O gün vatandaşın cenazesi varsa bunu direk  biz arıyoruz, belediyeden de  arattırırız. Hiç kendisinin talep etmesine gerek yok. Sadece sorarız. "Kaç kişilik istiyorsunuz? ihtiyacınız var mı ?" diye. Onlarda var derse bizde oradaki sayıyı öğrenip ona göre götürüp yemeğini veririz. Dediğim gibi oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerine getirmiş oluruz,

- Yani ölüm, cenaze haberleri size anında geliyor mu?

- Tabi ki gelir. Bizim belediye başkan yardımcılarının çoğu cenazelere katılır. Bunun dışında her sabah bir camide 50 kişiyse, 100 kişiyse, sayıya göre orada sabah kahvaltısı hazırlıyoruz. Sabah kahvaltısını bir başkan yardımcısı özellikle bunu ben yapıyorum sosyal işler bana bağlı olduğu için. Sabah namazı kılındıktan sonra oturup oradaki cemaatle hem kahvaltımızı yaparız  hem de o mahalledeki o caddedeki, o sokaktaki cemaatle istişare yaparak durumu çözmeye çalışırız.Bunun dışında bütün camilerde temizlik olayından tut ilaçlanmasına kadar her ay rutin olarak tüm camilerin temizlik işlerini biz yapıyoruz. Buna benzer okullar olsun nerde bir ibadet hane varsa biz bunların hizmetlerini hep yapıyoruz. Ve bunlar bizim belediyede ilk başlattığımız işlerdir.E tabi ki bundan sonra bütün belediyeler her kutsal günlerde mesela caminin imamları olsun, hocaları olsun, bunlara işte her ay kutsal günlerde yemeğe çağırırız ya bir yemek veririz ya bir kahvaltı veririz yada onlara işte her yıl birer hediye  alır göndeririz. Sadece toplumun değerlerini bilip te paylaştırmak birbirleriyle çakışan insanları bir araya getirip te paylaştırmak amacımız bu.

-İl başkanınız değişti. İl başkanınıza bir bakıyorum Diyarbakır'a gitmiş. Bir bakıyorum kar yağarken Sultanbeyli'de.  Aktif bir il başkanınız var. İl başkanıyla aranız nasıl? Bu dönem farklı şeyler olacak gibi gözüküyor.


- İnşallah. Umudumuzda o. Neticede seçilen il başkanımızı bizde destekledik. Bizimde büyük bir katkımız oldu ama beklentilerimiz var. Bildiğiniz üzere seçimleri özellikle Sultanbeyli'den barış meselesinden oradaki insanların düşüncesine göre belirlemek için yola çıktık onun dışında tabi ki Türkiye’de bildiğiniz gibi gerçekten gözükmese de bir savaş var. İşte geçen ay bende Diyarbakır'a gitmiştim. Diyarbakır'da da gördük tabloyu. Umarım Türkiye'nin gidişatında yaşanan olayların önüne siyaseten bir şeyler katarak yaşanan olayların önüne geçilir. Temennimiz o, başarabilirlerse tabi.

- Son bir sorum var size. Gece 2 de olsa, 3 te olsa arıyorlar mı vatandaşlar?

- Aslında biz bu hizmeti, bu görevi veren belediye başkanımızdır. Onun talimatları doğrultusunda bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza diyoruz ki "Başın düşerse dara 7/24 Abdullah Der'i ara"

- Teşekkürler başkanım.

- Ben teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle...
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 23:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17