Ataşehir’de Dünya Rekoru Kırıldı

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kaymakamlığı...

Ataşehir’de Dünya Rekoru Kırıldı

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği, sponsorluğunu da Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun yaptığı rekor denemesinde; Ataşehirli çocuklar, Vanlı çocuklar için oyuncak toplama rekoruna imza attılar.

Dünya Çocuk Rekorları projesi kapsamında düzenlenen; “En Çok Çocukla Oyuncak Toplama Rekoru”nda toplanan oyuncaklar  Oyuncak TIR’ına yüklenerek, “karne hediyesi” olarak Van’daki çadır kentlerde yaşayan çocuklara gönderildi.

Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu’nda Ataşehirli 1101 çocuğun katılımıyla kırılan rekor; Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Ağaoğlu Şirketler Grubu adına Banu Akyıl’dan oluşan bir hakem heyeti tarafından tescil edildi.

Rekorla ilgili bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Van ve çevresinde yaşanan depremden dolayı oradaki çocukların büyük bir bölümü olumsuz şartlardan dolayı okula dahi gidemiyorlar. Nüfusun büyük çoğunluğu çadırlarda yaşıyor. Bugün burada onlara sadece oyuncak göndermiyorsunuz çocuklar, onlara sevginizi de gönderiyorsunuz. Oradaki kardeşleriniz biliyorlar ki, sizler onların yanlarındasınız. Bu kampanyaya destek verenler içinde belki de ellindeki tek oyuncağını getirenler var. Onun için bugün aynı zamanda çok anlamlı bir gün” dedi.

Prof. Dr. Orhan Kural da yaptığı konuşmasında belediyelerin böyle güzel şeylere imza atmasının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün burada böyle bir kalabalıkla karşılaşacağımı sanmıyordum. Ataşehirli çocuklar çok duyarlılar. Bu kampanyaya destek vererek bunu bir kez daha ispatladılar. Biz çocukken paylaşım vardı. Şimdi tüketim toplumu olduk. Amacımız tüketimden çok paylaşmak. Çocuklarımız kendi oyuncaklarını Van’daki kardeşleri ile paylaşarak bunu gerçekleştiriyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17