Gerçek Gizli Silah

Bizi her zaman etkisi altında tutan bir mekanizma var.



Hayatımızı ve isteklerimizi bilen. Neyi merak ettiğimizi ne yediğimizi nerelere gittiğimizi ve hatta nerelere gideceğimizi bilen bir istihbarat aleti. Her zaman her koşulda istihbarat toplayan bir silah.



Telefonumuz ve içinde bulundurduğu sosyal ağlar bizi çok büyük bir Dünya'dayken küçük bir Dünya'ya haps ediyor. Sosyal ağlardaki hayatın gerçekliğinden uzak birçoğu sahte mutluluk paylaşımları bizleri psikolojik olarak da etkilemektedir. Aynı zamanda bizim asli sorumluluklarımızdan bizi uzaklaştırarak vaktimizi de boş yere ve verimsiz kullanmamıza zemin hazırlar. Daha da kötüsü bizim bütün bu kötü şeyleri bilerek buna karşı mücadele etmememizdir.



Peki hayatta artık bizim bir parçamız olan. Kimimizin "Benim vazgeçilmezim." dediği. Kimimizin en yakın arkadaşı olan bu aletle nasıl mücadele edeceğiz. En başta düğün dernek gibi cemiyetlerimizin davetlerini sanal bir şekilde mesajla veya kendi duvarımızda paylaşarak yapmamalıyız bu şekilde hem biz mücadele etmekle kalmayız bizden telefon üzerinden davet bekleyen kişiyide bu mücadeleye ortak etmiş oluruz.



Evde bir odadan bir odaya telefonlarımızla konuşmak yerine yan yana konuşmalıyız yan odadan bir şey istiyeceğimiz zamansa seslenmeyi tercih etmeliyiz. Hasta ziyareti, ev ziyareti gibi Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olan geleneklerimiz bile artık küçük bir ekranda görüntülü sohbet adı altında devam ediyor. Şuan ne kadar masum görülsede milli kimliğimizi ve milli değerlerimize de tamamıyla zarar veriyor.



Bizim bizliğimizi unutmamamız gerek biz olmaktan vazgeçmememiz gerek. Kendimizi teslim etmememiz gerek.

 

- - - -

YORUM EKLE

banner17