Altınok Sarayda! İşçiler Yollarda! Peki ya paraları nerede?

Öncelikle alnımızın akıyla geldiğimiz bu günlerde 8. Yıl gecemize gerek gönülleriyle, gerekse bizzat katılımlarıyla onur veren tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

2012’e veda edeceğimiz bu günlerde yılın son makalesiyle geçen yıla veda yeni yıla merhaba demek istiyorum. Geçen hafta Kartal Belediye işçileri önce vizite eylemi, sonra yürüyerek Altınok Öz’ü protesto ederek adeta istifaya davet ettiler. Kullandıkları sloganlar şunlardı; ‘Altınok şaşırma, sabrımızı taşırma!’ ‘Altınok sarayda, İşçiler yollarda!’ vb. sloganlar oldu. Peki, işçilerin derdi neydi? Neden yürüdüler? Diye sorarsanız. Bize verdikleri cevap ise 3 ikramiyelerinin içerde biriktiğini ve en düşük alacağı olan işçinin ikramiyesinin toplamı ise 5 bin 500 lira olduğu yönünde idi.


HEYKELLLERE, MARDİN'E, KIBRIS'A VAR DA İŞÇİLERE NEDEN YOK?

İşçiler ikramiyelerini isteye dursun, işçilerin ikramiyesi neden ödenmiyor sorusu akıllara geliyor. Anlaşılan o ki, Belediyenin işçilere ikramiye verecek parası kalmamış! Sorsanız verilecek cevapta hazırdır. ‘canım kamuya el atmalardan paramı kaldı belediye de!’ Biz de bu cevaba hemen sorarız. Heykellere el atmaya yaklaşık 800 bin lira para buluyorsunuz da! Mardine 450 bin lira meydan yapmaya para buluyorsunuz da! Kıbrıs’a 177 bin lira Rauf Denktaş heykeli yapmaya para buluyorsunuz da! Sırf 1 plaket almak için halkın parasıyla taa Kıbrıs’a kadar yandaş, yoldaş, meclis üyesi toplayıp gitmeye para buluyorsunuz da! İşçilerin, emekçilerin ikramiyelerini vermeye mi para bulamıyorsunuz.  Bu hiç inandırıcı bir durum değildir. Bu hemen akıllara KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK atasözünü getirmiştir. Hatta ve hatta bir başka atasözünü daha akıllara getirmiştir. İÇERDE B.KUM PİŞER! DIŞARDA KÜRKÜM ŞİŞER! Ben değil atalarımız söylemiş bunu. Biraz argoca olmuş ama söylemiş bunu rahmetli atalarımız. Tam da bu güne uymuş hem de cuk diye oturmuş maalesef.

ALTINOK NEDEN SARAYDA?

Ne demişti emekçi, işçi kardeşlerimiz; ‘Altınok sarayda, İşçiler yollarda!’ Aslında soracağım bu soru çarşıda pazarda hep sorulmakta ve konuşulmakta. Sadece bazı yalakalar ÇOK YAŞA PADİŞAHIM! Demekten soramamış olabilirler. Altınok neden sarayda? Sayın Öz katıldığı bir canlı televizyon programında Gazeteci’nin ‘Sosyal Demokrat bir belediye başkanı halkın parasıyla Villa’da yaşaması doğrumudur?’ Sorusuna ‘5 bin lira maaşla geçinemiyorum’ demişti. Oysa sayın Öz’ün geliri 5 bin liradan ibaret değildi. 5 bin lira belediyeden aldığı maaştı. Kendisi emekli oradan da maaş alıyordu. Eşi emekli o da maaş alıyordu ve sıkı durun Hurdacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Metin Solmaz Altınok Öz’ün 2.500 lira da Kooperatiften maaş almaya devam ettiğini iddia etmişti. Bu kadar geliri olan bir belediye başkanı üstüne üstlük bir de Kartal’ın parasıyla Villa yapmış içine girmiş ve üzerine de KARTAL BELEDİYESİNİN MÜLKÜDÜR! Yazarak parti tabanını ikna etmişti her halde. Bu Villa Kartal Belediye Meclisi gündemine gelmiş ve bir meclis üyesi sormuştu ‘Bu Villa 1 Milyon liraya mı mal oldu? Kaça Mal oldu?’ diye sorulmuştu. Cevap mı? Cevap verilmedi her zaman ki gibi!


BEN NERDE YANLIŞ YAPTIM?

Sevgili işçi kardeşlerim lütfen dişinizi sıkınız. Çünkü Kartal Belediyesi 2013 bütçesinde yine düzinelerce heykele bütçe ayırdı! Dua edin de başka memlekete meydan yapmasın da ve hatta başka memlekete heykel de yapmasın. Sıkın dişinizi emekçi kardeşlerim. Hiç mi sanattan anlamıyorsunuz. (birileri öyle diyor) Çok daralırsanız inin sahile ve ya meydana, sarılın heykele anlatın derdinizi. Bir de Kayahan’dan bir şarkı söyleyin ‘ALLAHIM NEYDİ GÜNAHIM? GÜNAHIM NEYDİ ALLAHIM! NEREDE, NEREDE, NEREDE, BEN NERDE YANLIŞ YAPTIM!’ diye. (Latife yaptım lütfen taklitlerinden sakınınız ve denemeyiniz! Bu yazımızla amacımız emekçi kardeşlerimizin sorununa dikkat çekmektir. )

Miladi 2013 yılının birlik, beraberlik, dirlik, sağlık ve huzur getirmesini dilerken, heykel israfının az olmasını, emekçinin yürümemesini ve esnafında bereketli kazancının olmasını dilerim.

Sağlıcakla kalınız…

YORUM EKLE

banner17