Altınok Öz'ün tahtını hangi kaya devirir!!

Yerel seçimlere yaklaşık 1 yıl kaldı. Adaylar ve aday adayları belli etmeselerde hızlı hızlı çalışıyorlar. Şahin Kaya haricinde aday adayı yada aday şu an için belli değil. Ak Parti'den de Zeki Karaismailoğlu aday adayıyım diyerek yakın zamanda meydana indi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KRALLIK GİBİ!

Başlıkta "Altınok Öz'ün tahtı" diye belirttiğimiz yer Kartal Belediye Başkanlığı. Taht mı derseniz, bal gibi taht. Sadece Kartal Belediye Başkanlığı için demiyorum. Bu gün bütün belediye başkanlıkları adeta kral tahtı gibi. Belediye başkanı olduğunuz anda yaşadınız. Önünüzde bir kere lüks bir hayat başlar. Şoförünüz, makam aracınız, makam konutunuz (keyfe göre değişir), müdürler, işçiler, meclis üyeleri, yalakalar, dalkavuklar vs. vs.
Hele bir de Kartal Belediye Başkanı bu dönemde olursanız, aliyyul ala lur.  İşte o zaman "Lüküs hayat, lüküs hayat oh ne de hoştur lüküs hayat şarkısını" söylemeye başlarsınız. Birde Kentsel dönüşüm, pardon yerinde dönüşüm hikayesi başlarsa. Birde yandaş müteahhitler, mimarlar, yancılar, paravan şirketler volta atar her yerde. Bu taht konusunu da böylelikle geçmiş olalım.

AKP, BBP, CHP, DSP, DP, MHP, SP!

Evet diğer partilerin adayları henüz belli değil. Gözler Ak Parti'ye çevirilmiş durumda. Sol da DSP, CHP'nin oylarını bölebileceği konuşulurken, sağda da Ak Parti'nin oylarını Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi'nin ve Demokrat Partinin çıkartacağı adayların alma ihtimali bayağı yüksek ihtimal. Bir de Ak Parti'nin çıkartacağı aday ile İlçe başkanının tutu mu da en çok konuşulanlar arasında. Geçen seçimin malubiyetini kimisi Bekir Kılıç'ı suçlayarak kimisi de Temurhan Yıldız'ı suçlayarak fatura kesme gayretinde. Şu olay da çok konuşulanlar arasında. Ak Partili Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar'ın soğuk davranışları, halkın içinde gezmemesi yani başarısız belediye başkanı gözükmesine kızan vatandaşlar CHP'yi seçti denilmekte.

SON BİR YIL!

Şimdi Arif Dağlar'da olduğu gibi CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ü başarısız bulanların sayısı son bir yılda hayli katlanarak çoğaldı. Her ne kadar "Altınok Öz kesin aday!" söylemi sesli sesli düşünülüp yayılsa da Altınok Öz'den başka belediye başkan aday arayışının da olduğu da bilinmekte. Bir Karadenizli'nin CHP'nin aday gösterebileceği ve Belediyecilikte bayağı tacrübeli bir politikacının da hazırlık yaptığını duyuyoruz.
Altınok Öz'ün başarısız olduğu söylemini çürütmek için olsa gerek, belediye çarşaf çarşaf vinilleri meydanlara asarak yaptıkları hizmetleri duyurma gayretine girişti. Altınok Öz şayet aday olursa son bir yılı 4 yıldır bitiremediği hizmetleri ve daha nicelerini bitirerek ve halka çarşaf çarşaf duyurarak kazanma çabasına girecek. Şayet Altınok Öz aday gösterilmezse CHP'nin adayını tıpkı Ak Parti'de Arif Dağlar'a kızıp seçmedikleri gibi bir risk karşılayacak.

HANGİ KAYA DEVİRİR?

Gelelim Demokratik Sol Parti durumlarına! Şahin Kaya "Adayım" dedi ve çalışmaya devam ettiğini geçen gün tekrarladı. Tabela Partisi durumunda olan Kartal DSP, İlhan Güzelgün ve Şahin Kaya'nın ekip çalışmalarıyla Kartal'da herkesin konuştuğu bir parti durumuna geldi. Öyle ki İlhan Güzelgün'ün "4 aday adayımız var" söylemi Kartal kamuoyuna bomba gibi düştü. Şimdi birileri ivme yakalayan DSP'yi düşüşe nasıl geçirebiliriz planları yapmaya başladı. Bunun en güzel yolu şudur; Yahudilerin bir numaraları planı olan "Böl, parçala, yut!" planı. Birde kamuoyu oluşturup 22 kişilik minibüse benzeterek psikolojik çökertme planı da yenilir yutulur bir plan değil. Bunlar olacak ve hatta daha neleeeer neler olacak. Sebebi ise Tahtı kaptırmama! Ya da tahtı ele geçirme mücadelesidir. Şahin Kaya'yı çok sever ve sayarım. Nerden baksanız 500 BİN İNSAN OLAN Kartal halkı ona BİZİ YÖNET veya YÖNETEBİLECEK LİYAKATA SAHİPSİN! diyecek mi? Onu zaman gösterecek. Şahin Kaya'nın eksikleri var, kendisini dost sohbetlerinde uyarmama rağmen düzeltme gayretini göremedim. Yıllara dayanan tecrübeme dayanarak şunu söyleyeyim "B, C ve hatta D planları olmayanlar kaybetmeye mahkumdurlar." Umarım her şey planladığın gibi olsun sevgili Şahin Kaya...

BU KAYA'YA DİKAT!

Gelelim geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa edip DSP'ye geçen Hüsniye Kaya'ya. Basın açıklamasını dinledik ve videosunu yayınladık. Çok samimi geldi bana. Kadın hareketi başkanlığı, Aşkale Dernekler Federasyonu Başkanlığı yapan, siyasi tavırlarıyla adeta erkek gibi davranan bir kadın. Ben kendisinde açık söyleyeyim Belediye yönetecek, milletvekilliği yapabilecek vizyonu gördüm. Hüsniye Kaya her ne kadar "Bana kimse belediye başkanlığı adaylığı teklif etmedi" desede, birilieri korktuğundan yada yakıştırdıklarından olsa gerek Aday adayı söylemini yakasına bir rozet gibi yapıştırdılar. ben uzun zaman önce Kartal'da adam gibi bir bayan belediye başkanı yakışır diye makale yazmak istemiştim, yazmadım. nasip bu güneymiş. Şu unutulmamalı ki Kartal'da oy kullanacakların nerden baksanız yüzde ellisi kadındır. Kadınlarla ilgili projeler geliştiren ve projeler sunan bir kadın belediye başkanı için çoğu bayan kocalarını yada babalarını dinlemeyebilir. Hüsniye Kaya belediye başkanı adayı olursa Kartal'da çok şeylerin seçim sandığında değişeceğini tahmin ediyorum.

Görünen o ki hangi Kaya bu tahtı devirir bilmem ama son bir yılda akıllı projeler üreten, samimi olan, duygularını düzgün ifade eden, mahalli basınla iyi çalışan aday, ya o tahta oturur, yada o tahttan indirilir. İlçe başkanları ve adaylarının ekip halinde çalışmalarının da seçim sonucunu etkileyeceğini düşünüyorum. Bunun en etkili
yeri sandıklar ve tercih hakkı da tabii ki halkındır.

Önümüzde kaldı bir yıl yaşayıp göreceğiz...


 


YORUM EKLE
YORUMLAR
DSPLİ
DSPLİ - 11 yıl Önce

aytekin bey size katılıyorum.sayın hüsniye kaya bencede kartal için bulunmaz bir fırsat.hüsniye hanımı chp den de biliyoruz çok kültürlü çok bilgili ve sıcak bir kişilik ve kartal da her kesimin oyunu alabilecek bilgi ve birikimi var.biz dsp de şahi̇n kayayi hi̇ç göremi̇yoruz zaten başkan olmak i̇çi̇n kapasi̇tesi̇de yok.bu i̇şler muhtarliğa benzemez.hem duyduğumuz kadariyla örgüte sirt çevi̇rmi̇ş gali̇ba.eğer öyle i̇se kazanmasinin i̇mkani yok orda durmasininda anlami yok.

dspli
dspli - 11 yıl Önce

kimse kendini dspden üstün görmesin .şahin kaya duyduğumuz kadarıyla kendini partinin üstünde görüyormuş.bu kesinlikle kabul edilemez.ilhan bey akıllı bir siyasetçi tercihini ondan yana kullanmayacak kadar siyaseti biliyor.yani ben duyduklarımı söyleyeyim şahin kaya ile bu iş olmaz oy vermeyiz diyorlar.partimiz bunu lütfen dikkate alsın.çok konuşuluyoruz çıkışımız çok iyi bunu kimse kesemez.ancak muhtarla bu iş olmaz.kartal dspnin olacak ama doğru adayla.sevgiler

eder dertli
eder dertli - 11 yıl Önce

kartalda ilhan güzelgün dsp de bir hava eestirdi vay adamın başına gelenler basın da şahin kaya sanki madur edilmişcesine vurun ilhan güzelgüne arkadaş benim bildigim belediye başkanını zamanı geldiginde ilçe veya adı kim ise oturur konuşur vay ben adayım demekle aday olunmaz benim bildigim ilçe başkanı kurmayları ile iyi degerlendirmeli ilhan bey bu işi kartalda en iyi bilen biri kartalıilhan bey in girişimleri ile jartal dsp nin olur benden uyarması hangi kaya ile seçim alınacaksa o kaya veya

Emrah Yalçın
Emrah Yalçın - 11 yıl Önce

yıllar sonra aldığımız belediyeyi kimseye kaptırmaya niyetimiz yok, gerek sayın başkan altınok bey, gerek bir başkası aday olsun gene kazanacağız, belediye chp ye geçtiğinde her gün icra memurları geliyordu kapıya, altınok bey 58 trilyon borçla aldı bu görevi, bence başkan başarılı ve en az iki dönem daha devam etmeli. sayın başkan mazbatasını aldığı gün siyasi rozetini çıkarıp tüm kartallıların başkanı oldu. devlet yapısını da herkes den iyi biliyor.

banner17