ALTINOK ÖZ HAFIZLARDAN ÖZÜR DİLEMEDİ! HZ. ALİ BİR HAFIZDI

Geçen gün Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı’nın daveti üzerine Muharrem orucunu açma programına katıldım.

Altınok Öz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinde karşısında ki 3-5 bin kişiyi görünce coşmuş ve hitaben şu cümleyi kullanmıştı; “Cumhuriyetin okulları olmasa, ülkeyi yönetenler Hafız olacaklardı!” Bu söylemi değişik çevrelerde rahatsızlık uyandırdı.

Orada sonradan gazeteci olmaya çalışan bir vatandaş İsmail Saçlı’ya ”Sadece CHP’lileri mi çağırdınız?” diye sordu. Saçlı “Sadece CHP’lileri çağırmadık bakın DSP ilçe başkanı ve yönetim kurulu da burada” dedi. Altınok Öz’de konuya müdahil oldu ve “CHP’lilere özel bir davet vermeye gerek yok.

Allah,

Muhammet,

Hz. Ali,

Mustafa Kemal Atatürk,

hatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk

isminde zaten beraberiz.” Dedi. Öz, Gazi demeyi unutup önemini vurgulamak amacıyla tekrarlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk deme ihtiyacı duydu ve gazi isminin Atatürk’e nasıl verildiğini ballandıra ballandıra anlatmaya çalıştı. Öz, “Atatürk’ün bütün unvanlarını birlikte aksatmadan söylemek lazım.” Dedi.

Hz. Peygamberin ismini sıradan insanmış gibi andı!

Altınok Öz, Allah’ın Bütün alemleri ve insanları hatırına yarattığı Hz. Muhammet Mustafa S.A.V.’in ismini anarken sanki sıradan bir insanı anar gibi Muhammet diye geçiştirdi. Ne dedi sayın Öz;  Allah, Muhammet, Hz. Ali,

Mustafa Kemal Atatürk,

hatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk” sıralaması yaptı.  Hz. Ali’yi anarken (olması gereken) Hazreti kelimesini vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken Gazi unvanını tekrar ilave ederek anma ihtiyacı duydu. Ama Peygamberimizi anarken sanki komşunun oğlundan bahsediyormuş gibi Muhammet diyerek andı. 

HAFIZLARDAN ÖZÜR DİLEMEDİ!

Bir gazetecinin “Başkanım 29 Ekim’de ki konuşmanızda hafız söyleminiz yanlış anlaşıldı herhalde açıklar mısınız?” sorusuna anlamsız açıklamalarda bulundu.  Hafızların nasıl önemli olduğunu anlatması “meydanda konuşan kimdi yahu?” sorusunu akıllara getirdi. Öz “Hafız, Kur-an mealini bilmek durumunda değildir. Eğer İmam Hatipleri bitirenler Cumhuriyet okulları olmasa İktisat Fakültesini, Hukuk Fakültesini bitirip bu gün o makamlarda oturamazlardı!” dedi.

Bir belediye başkanı düşünün çıkmış Cumhuriyet konserinde “Cumhuriyetin okulları olmasa, ülkeyi yönetenler Hafız olacaklardı!” diye dert yanıyor. Sonra kalkıyor sanki bu cümleyi başkası kurmuş gibi Hafızlardan ve inanan insanlardan özür dileyeceğine yok efendim Hafızlar meal bilmezmiş te gibi anlamsız açıklamada bulunuyor.

Gelin Altınok Öz’ün söylediği cümleye Hafız kelimesinin yerine sırasıyla başka kelimeler koyup deneyelim bakalım ne çıkacak ortaya.

Sayın Öz “Cumhuriyetin okulları olmasa, ülkeyi yönetenler Komünist olacaklardı!” deseydi.

Ya da Sayın Öz “Cumhuriyetin okulları olmasa, ülkeyi yönetenler Sünni olacaklardı!” deseydi.

Ya da Sayın Öz “Cumhuriyetin okulları olmasa, ülkeyi yönetenler Alevi olacaklardı!” deseydi ne anlardınız? Diye sorsak ne anlardınız. Bence sakın sormayın derim. Ne gerek var böyle anlamsız konuşmalara.

Sayın Öz Bu açıklamasına gelen tepkileri yayınlayan bizim için “Onu yazan arkadaşların dini bilgisinden şüphe ederim veya niyetinden. Dedi.

Şimdi biz sorup cevabı arayalım? Bakalım bizim dini bilgimiz zayıf mı? Sayın Öz Hz. Muhammet Mustafa S.A.V. Gelmiş geçmiş bütün yaratılanlardan üstün yaratılmıştır. Yani Allah sizi, bizi, çok sevdiklerinizi ve sevmediklerinizi, Peygamberleri, komutanları, bütün mahlûkatı onun hatırına yaratmıştır. Dünya yok iken, İnsanlar yok iken, âlemler yok iken Allah Hz. Muhammet Mustafa S.A.V.i yarattı. O İlk ve son peygamberdir. Onu anarken bacak bacak üstünde anlatmak ve isminin başına Hazreti kelimesi kullanmadan anmak kimsenin haddine değildir. Hiç bir komutan, padişah, şehit, gazi, alim, ulema onun tırnağı dahi olamaz. Kıyamete kadar binlerce lider gelse, Cumhuriyet, Meşrutiyet, Komünizm ile idare etse yine onun yanında sıfır eşittir sıfır olarak anılır. Cennete girmenin anahtarı (Kur-an’da belirtildiği gibi) La ilahe İllallah, Muhammeden resulullah demekten geçer. 

HAFIZLARDAN ÖZÜR DİLEYİN!

Sayın Öz, siz iyisi mi yol yakınken lafı fazla kıvırmadan yol yakınken özür dileyin hafızlardan. Unutmayın ki Hz. Ali Hafızların en büyüklerindendir. İlmin kapısıdır. Kur-anı kerimi onun gibi bilen daha gelmemiştir yeryüzüne. Hz. Ali üstelik Türkçede bilmemektedir.  O Şuan başımıza yönetici gelse kapısına paspas olmaya razıyız ve talibiz. Hafızlardan kim rahatsız olur bilir misiniz? Bildiğinizi tahmin ediyorum. Ama bilmiyorsanız da ben söyleyeyim. Hafızlardan Kur-an’ın ezber yoluyla gelecek nesillere ulaşmasından rahatsız olanlar, hafızlardan endişe duyar. Umarım siz duymuyorsunuzdur.  

Dini bilgisiyle övünenlere de bir soru sorup noktayı koyalım.

Nuh A.S. Gemisini kaç tahtadan yaptı? O tahtaların sayısının nedenleri nelerdir?

Hadi bakalım!..

YORUM EKLE

banner17