Ak Parti’ye Kartal’da Belediyeyi kimler kazandırtmak istemiyor?

Bu yazımda Ak Parti’yi sanki ilçeden değil de yukarılardan birileri, Kartal’da hezimete mi uğratmaya çalışıyor? Sorusunu örnekleri ile irdeleyeceğim. Umut ederim ki Cumhurbaşkanı bu yazımdan haberdar olur.

Kartal mı? Vietnam bataklığı mı?

15 yıldır yaptığı bazı muhteşem hizmetlerle adeta destan yazan AK Parti, iki dönemdir yerel seçimlerde Kartal’da adeta hüsrana uğratılıyor. Ak Parti Kartal’da sanki Vietnam bataklığına batmış gibi. Hal böyle olunca, Ak Parti’nin içinde ki AKP’liler tarafından mı Ak Parti Kartal'da hüsrana uğratılıyor? Sorusu halk arasında adeta yankılanıyor.

Marmaray’ı yap, Spor caddesinde sınıfta kal!

İstanbul’un altını demirden Metrolarla ören, Denizin altından Marmaray ve tüp geçitler yapan Ak Parti’nin güvenip te görevlendirdikleri, İSKİ’nin marifetli çalışmaları sayesinde kısacık Spor Caddesi’ni ne hikmetse bir türlü bitiremiyor. Her gün oradan geçen vatandaşlar ve esnaflar Spor Caddesini bir türlü bitiremeyenlere rahmet okuyorlar. Hal böyle olunca “Ak Parti’yi Kartal’da kimler zarara uğratıyor? Belediyeyi kazandırtmak istemiyorlar mı?” diye sormak geçiyor içimizden.





(Geçen yıl çekilen fotoğraf)

Hastane Tuzla’ya gitti!!!

Sağlık Bakanlığı Kartal’a Lütfü Kırdar Hastanesi yanına, 1100 yataklı muhteşem bir hastane yapıyor. 400 oda tek yataklı, 400 oda ise çift yataklı. Sanki Lüks bir otel standartlarında Hastane yapılıyor. Ama gel gör ki, hangi aklıselimin fikriyse; Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’ni çok önemli iki seçim arifesinde sen kalk Tuzla’ya gönder! Ve kapısına pankart asıp sanki nispet edercesine sinirleri zıplatmak istercesine “Hastanemiz Tuzla’ya taşınmıştır!” Diye adeta vatandaşların gözlerine sokarcasına pankart as! İlçe başkanı ve yardımcılarının Hastanenin gitmemesi için yaptıkları mücadelelere kısmen şahidim. (Neyse ki daha sonradan bu pankart kaldırıldı ve acilde doktorlar hastalarla ilgileniyorlar.) Hal böyle olunca yine, “Ak Parti’yi Kartal’da kimler zarara uğratıyor? Belediyeyi kazandırtmak istemiyorlar mı?” diye sormak geçiyor içimizden.

Feribot Pendik’e gitti!!!

Bir başka mesele daha anlatayım sizlere. Çok önemli iki seçim arifesinde sen kalk Kartal Yalova Feribot seferlerini iptal et. İskele tamirde diye pankart as! İki ay önce Pendik’e kadar giderek feribota binmek zorunda kaldım ve açıkça söyleyeyim diğer tepkili Kartallılar gibi, zoruma gitti. Bu gün yine gittim gördüm ki, İskele aylardır olduğu gibi, yine yerli yerinde bön bön duruyor. Hiçbir tadilat alameti yok. Yaz günü iskeleyi kapat ve adeta vatandaşların sinirlerini zıplatmak istercesine pankart as “Feribot seferleri için Pendik’i kullanabilirsiniz!” Ne tadilatmış. Aylar geçti başlanamadı bide. O iskeleyi çalışkan adamlar isteseler 1 günde yıkar bir hafta da yeniden yapıp açarlar. Adı üzerinde iskele! Hal böyle olunca yine, “Ak Parti’yi Kartal’da kimler zarara uğratıyor? Belediyeyi kazandırtmak istemiyorlar mı?” diye sormak geçiyor içimizden.

Sahil bandına inadına gökdelenler!

Cumhurbaşkanı ve Başbakan ısrarla diyorlar ki “Binaları dikine değil, Enine doğru yapın!” Yani kısacası “gökdelen yapmayın kardeşim!” diyorlar. Ama gel gör ki, Kartal’ın sahil bandından başlayarak E5’in altını İBB ve Kartal Belediyesi el ele vererek gökdelenlerle doldurdular. Hele sahil bandı konusunu “hiç deşmeyin!” derim. Bu dolgularla dolu sahil yoluna yakın yapılan binaların denize yakınlığı ise endişe yaratıyor. Ne kadar bilimsel tedbirlerle ve metodlarla yapıldılar? Fore kazığı çakması gerekirken çakmayan inşaatlar var mı? Neden Fikirtepe’ye 15 Kat? Kartal’a 25 kat ve daha üzeri? Diye bu soruları sormadan da geçemeyeceğim. Hal böyle olunca yine, “Ak Parti’yi Kartal’da kimler zarara uğratıyor? Belediyeyi kazandırtmak istemiyorlar mı?” diye sormak geçiyor içimizden.

Kartal’ın Refüj Çilesi!

Yine çok önemli iki seçim arifesinde sen kalk sapasağlam refüjleri kır yeniden yap! Elbette ki halk hizmet bekler. Yapılan hizmetleri de takdir eder. Lakin Üsküdar Caddesi’nde, hem de Kartal Ak Parti ilçe binasının önüne şimdiye kadar hiç yokken yapılan refüj trafiğin iyice sıkışmasına ve vatandaşların sinirlerinin zıplamasına neden olmuştur. Cevizli minibüs yolu üzerinde ki refüjlerin kırılması yine büyük tepkilere neden olmuştur. Hal böyle olunca yine, “Ak Parti’yi Kartal’da kimler zarara uğratıyor? Belediyeyi kazandırtmak istemiyorlar mı?” diye sormak geçiyor içimizden.

Kartal'ın Meydanı aylardır karanlığa mahkum!

Aylardır Kartal'ın Neyzet Tevfik Meydanı'nda hava kararınca göz gözü görmüyor. Araçların farları olmasa ve Seyyar satıcılar şarzlı ışıldakları açmasalar insanlar önünü göremiyecek durumda. Vatandaşlar "Kartal'ın meydanı böylemi olmalı? Kartal cezalandırılıyor mu?" diye sorup, tepkilerini dile getiriyorlar. Geçtiğimiz gün bir programda Kartal'ı yönetenlerden siyasi olmayan birisine "Bu lambalar neden yanmıyor? Aylar oldu ilgilenen yok. Siz bir ilgilenseniz" Dedim. Verdiği cevap ise parmak ısırtacak cinsten. "Bana değil, mahallenin muhtarına söyle. O görüşsün Elektrik firmasıyla yapsınlar" Dedi. Hayretler içerisinde kaldım. "Ben niye söyleyeyim efendim. Hiçte umurumda değil. Kartal'a yakışmıyor. Siz burayı yönetiyorsunuz. Siz bilirsiniz." Dedim. Daha Sonra O yönetici Kartal Belediye Başkan Yardımcısına dönerek "Sen arayıp görüşte ilgilen bu sorunla" Dedi. Hal böyle olunca yine, “Ak Parti’yi Kartal’da kimler zarara uğratıyor? Belediyeyi kazandırtmak istemiyorlar mı?” diye sormak geçiyor içimizden.

Ak Parti’nin zor, belki de son virajı!

İşte böyle dostlar. Ben herkesin yüksek volümlerle konuştuğu Kartal ilçemiz ile ilgili şikâyetleri ve endişeleri yazıya döktüm. Kararı Ak Parti’nin üst düzey yöneticileri verecek. Kartal'da bu sıraladığım olaylar basit bir hatamıdır? Yoksa stratejik yanlışlarmıdır? Kartal’ı almak mı istiyorsunuz? Yoksa altın tepsi de Belediyeyi CHP’li başkana üçüncü kez verip sessiz sessiz muhalefette mi kalmak istiyorsunuz? Bu zor virajda kararı sizler vereceksiniz, bizde yine gittikçe geriye giden Kartal için, vah Kartal vah diye iç çekip seyredeceğiz.

Yazacak çok şeyler var ama bu günlük bu kadarı yeterli sanırım.

Sağlıcakla kalınız…

YORUM EKLE

banner17