Ak Parti Kartal'da İkinci Bekir Vakası yaşanır endişesi!

Ak Parti Kartal'ın belediye başkan adayının önümüzde ki günlerde açıklanması parti tabanında heyecanla beklenmekte.

 

Zaman daraldıkça aday adaylarında ki gerilme de hat safhaya ulaştı. Anketler yapıldı, Ankara'nın yolları aşındırıldı. Seviyeli bir rekabet var. 18 aday (bazıları istisna) sıkı sıkı bir rekabet yaşıyorlar. Aday adaylarının ise kendilerine öz güvenleri tam. Zaten tam olmasaydı aday adayı olmazlardı.

 

Dedi-kodu-lar aday adaylarını geriyor!

Zaman geçtikçe her gün ayrı bir dedikodu yayılıyor Kartal'da. Bu dedikodularla Kartal'a kimler aday yapılmıyor ki! Bir yıl öncesinden Egemen Bağış'ın Kartal Belediye başkan adayı olduğu konuşuluyordu. Zaman geçtikçe başka isimler bile konuşulmaya başlandı. Yüksek Mühendis-Mimar Ahmet Vefik Alp'ten tutunda Süleyman Soylu'yu bile başbakanın aday gösterebileceği fısıltı gazetesi yoluyla yayılmakta.  En son olarak ta Trabzon doğumlu Oktay Saral ismi Kartal gündemine düştü. Bu  dedikodular da haklı olarak bazı aday adaylarını adeta geriyor.

 

İkinci Bekir Vakası yaşanır endişesi!

 

Bekir Kılıç'ın ithal aday olduğu ve bu yüzden Kartal'da Ak Parti'nin kaybettiği 2009 yılından bu güne kadar hep konuşuldu ve konuşulmaya da devam ediliyor. 2014  Mart seçimlerinde İthal aday ile ikinci bir Bekir vakası yaşarız endişesi ise her geçen gün çığ gibi büyüyor. Parti tabanında İTHAL ADAY İSTEMEYİZ! söylemi adeta içten içe haykırılıyor.

 

18 Aday'dan biri olmalı

Nüfusu Beş yüz binlere dayanan Kartal'da Ak Parti'ye 18 aday adayı müracaat etti. Bu aday adaylarının içinde bir birinden kaliteli ve değerli insanlar var. Karadenizliler var, Erzurumlular var, Güneydoğulular var. Hal böyle iken bu kadar aday adayının içinden aday çıkmazsa Kartal'da ikinci bir facia yaşanabilir. Yaşanması da zaten sürpriz olaraktan görülmemeli. Gözler şimdi başbakanda ve onun açıklayacağı isimde.

 

Zaman her şeyin ilacı, bekleyip göreceğiz...

YORUM EKLE

banner17