AK Parti Kartal İlçe başkanı kim olacak?

Kartal’da gözler yakın zamanda gerçekleşecek ilçe kongrelerine çevrildi.

***

CHP Kartal İlçe Başkanlığı kongresi 12 Ocak Pazar günü gerçekleşecek. AK Parti ise Nisan ayında ilçe kongrelerini tamamlamayı planlıyor.

***

CHP Kartal İlçe Başkanlığı için dört isim öne çıkarak basın toplantıları ile aday olduklarını açıkladılar. AK Parti’de ise adaylık süreci CHP gibi işlemiyor. AK Parti Kartal ilçe başkanı kim olacak? Sorusu ise her kongre öncesi olduğu gibi merak uyandırıyor.

***

İki yıl önce yine aynı bu gün ki gibi durumlar cereyan etmişti. Her kes birbirine ve bize AK Parti Kartal ilçe başkanı kim olacak? Diye sorup duruyordu. Havada bir sürü isimler ilçe başkanlığı için uçuşuyordu. Ankara’ya yakın bir kaynağım “Aytekin öyle bir isim ilçe başkanı adayı olacak ki, kimse sesini çıkartamayacak. Ne Karadenizliler, ne Erzurumlular, ne de Bayburtlular! Bu aday öyle bir isim olacak ki, hemşericilik yapıp, bizim hemşerimiz ilçe başkanı olsun! Diyerek parti içi ayrıştırmalara gruplaşmalara neden olanları susturacak. Bu isim dışarıdan değil, AK Parti’nin Kartal’da tanıdığı, bildiği ve kuruluşundan bu zamana emeği olan bir kardeşimiz olacak” Demişti.

***

Kaynağımın aynen dediği gibi oldu. Bu aday ne Karadenizli, ne Erzurumlu, ne de Bayburtlu idi. AK Parti’de görev yapmış, Belediyeciliği iyi bilen, genç, tahsilli ve kimsenin bu ilçe başkanı olamaz! Diyemeyeceği bir isim İlçe Başkanı adayı oldu. Bu ismi AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak diğer ilçeleri duyurduğu gibi sosyal medyadan duyurdu.

***

İşte o haberimiz;

Gürkan Akyol Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Adayı oldu.

Kartal için merakla beklenen aday belli oldu

Gürkan Akyol Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Adayı oldu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak sosyal medya hesabından duyurdu.

Şenocak duyurusunda; "Genel Merkezimizle yapılan istişareler neticesinde, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Gürkan Akyol kardeşimiz Kartal İlçe Başkanlığımızın 6.Olağan Kongresinde İlçe Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir." dedi.

***

Ve gelelim bu güne. Tıpkı iki yıl önce olduğu gibi, aynı sorular ve kongre atmosferi devam ediyor. AK Parti’nin hali hazırda bir ilçe başkanı var. Tüm gücüyle partisi için çalışıyor, mesai harcıyor. Genel merkez Sen İlçe Başkanlığı yapmaya devam et! De diyebilir, yeni bir isim de belirleyebilir. Bu gün yine Her kes birbirine ve bize AK Parti Kartal ilçe başkanı kim olacak? Diye sorup duruyor. Birçok isim var her kesin hafızasında. O isimlere bire bir sohbetlerimizde sorduğumuzda ise “Ben aday değilim, ama genel başkanımız emrederse hazırım!” Diye (İsimlerini yıpratmamak için) haklı olarak cevaplar veriyorlar.

**

Geçen gün bir gazete de yazılan makale ile AK Parti’nin sevilen isimlerinden Adem Gökçe ismi öne çıktı. Tabii bu yazı ile Adem Gökçe bilerek yıpratılmak mı isteniyor? Sorusu da ister istemez oluştu. Etik gazetecilik gereği Adem Gökçe’ye sordum. Gökçe sorularıma dobra dobra cevap verdi. Gökçe “Bu konuda görüşümüzü sormanızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Son zamanlarda yazılı basında sosyal medyada hiçbir şeye müdahil olmadığım halde ilçe başkanlığı ile ilgili adımı ön plana çıkarmaya çalışanlarla, hakkımda konuşanlarla ve dedikodu üretenlerle hiçbir alakam yoktur. Ben mahalle başkanlığından başlayarak, ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeliği gibi her kademesin de görev almış, teşkilat terbiyesi ile yetişmiş, teşkilatımızın işleyişini bilen birisiyim. Her dönem teşkilatımızın emrinde görev yapmışımdır. Şu anda mevcut bir ilçe başkanımız vardır ve görevinin başındadır. Benim ilçe Başkanlığı ile ilgili asla bir girişimim ya da düşüncem olmamıştır. Daha önceleri de bu tip görüşler ortaya atılmıştır ama ben asla içinde olmadım olmamda. Zamanı geldiğinde daha önceleri nasıl oldu ise teşkilatım bana hangi görevi verirse emir telakki eder gereğini yapmaya gayret ederim. Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki, Adem Gökçe başta Genel başkanımıza parti geleneklerine ve teamüllerine sonuna kadar bağlıdır ve sonuna kadarda öyle olacaktır.“ Dedi.

***

Gelelim günümüze. Yukarı da yazımda ifade ettiğim gibi birçok isimler var ama ben şu an bu isimleri telaffuz etmeyeceğim. Gerçek şu ki, AK Parti Kartal’ın ilçe başkanı kimin olacağı parti için çok önemli. AK Parti’nin 2023 hatta 2071 vizyonu için, ilçe başkanı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar önem arz ediyor. Sadece ilçe başkanı değil, il başkanı da öyle. Partiden istifa edip iki ayrı parti kurma girişiminde bulunan Davutoğlu ve Babacan faktörlerini unutmamak lazım. Kulağımıza gelmeye başladı. AK Parti’de umduğunu bulamayan veya değişik nedenlerle kızıp küsen bazıları, siyaset kulislerinde “Yeni Partiyi bekliyorum!” Diye konuşmaya başlamışlar bile.

**

Gözler AK Parti genel başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Teşkilat “Reis kimleri il başkanı ve ilçe başkanı olarak görmek istiyor?” Diye merakla bekliyor. Gerçek olan bir şey var ki, Türkiye’nin etrafı ateş çemberi. Suriye, İran, Libya ve çıbanbaşı ABD gibi sorunlarla uğraşıyor reis. Hem dış gündem hem de dış gündemi yönetip idare etmek oldukça zor bir durum. 18 yıldır iktidar olan AK Parti’yi indirmek için dışarıdan ve içeriden birileri var güçleri ile çalışıyorlar. Solda bölünme ve parçalanma olmaz iken, sağ bölündükçe bölünüp parçalara ayrılıyor. Tek başına deviremedikleri AK Parti’yi ayrı ayrı partiler birleşerek ilk seçimde sandığa gömmeye çalışacaklar.

***

Makalemin başlığında belirttiğim gibi AK Parti Kartal ilçe başkanı kim olacak? Diye herkes sorular sora dururken AK Parti’nin neferleri ve aynı zamanda dertlileri “Kardeşim kim olacaksa olsun, ama bir an evvel olsun!” Diye haklı olarak endişe ile bekliyorlar.

***

En kalbi duygularımla…

-

YORUM EKLE

banner17