Mustafa Sarıgül geliyor!

Yaz sıcağına ve Korona virüsüne rağmen, siyaset gündemi her geçen gün hızlı bir şekilde değişiyor.

***

Sağda ve solda hareketlilik ve siyasi oluşumlar var gücüyle devam ediyor. AK Parti’den ayrılan Davutoğlu ve Babacan sessiz sessiz teşkilatlarını oluşturmaya çalışıyorlar.

***

Solda da Muharrem İnce Parti kuracak söylemi bayağı bir heyecan yarattı diyebilirim. “Adam yenmişte yenmiş!” Diyen İnce, yenilgiyi hazmedemediğinden olsa gerek yeni parti kurarak Erdoğan’ı yenme hayalleri kuruyor.

***

Son bomba gelişme ise MHP genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e yuvana dön davetiyle oldu. Uzun zamandır siyasi kulislerde konuşulan “İYİ Parti Millet ittifakından ayrılacak” söylemi Bahçeli’nin davetiyle, “ACABA!” dedirtmeyi başardı.

***

Bir bomba iddia da bizden gelsin o zaman. Beykoz konaklarında kimler toplandılar? Neler konuştular? Solda yeni bir sürpriz daha mı var? Sorularına yanıt olacak bir iddiayı sizlerle paylaşmak istiyorum. İddia odur ki, DSP’nin yeni genel başkanı Mustafa Sarıgül olacak. Şimdiden çeşitli görüşmeler yapılıyor iddialara göre. DSP’nin genel başkanı Önder Aksakal’a da bu bilgiler gitmiş ve belirli görüşmeler yapılmış olabilir. Eylül ayını bekleyin derim.

***

Sarıgül DSP genel başkanı olursa ne olur? Malumunuz TDH Genel Başkanı iken sayın Sarıgül, dağlara taşlara “Çare Sarıgül’” yazmıştı sevenleri. Ola ki DSP genel başkanı olursa Sarıgül bazı taşlar yerinden oynayabilir. Mesela sadece Kartal’da CHP’den en az 5 meclis üyesi Sarıgül’ün partisine yatay geçiş yapabilir. İstanbul’da ve Türkiye’de bunun gibi CHP’den DSP’ye hızlı geçişler yaşanması olasılığı pek uzak bir olasılık olmasa gerek.

***

Muharrem İnce’nin kuracağı yeni partisine CHP’den yatay geçişlere, birde Sarıgül ile DSP’ye geçişler eklenirse CHP’yi zor günler bekleyecektir. AK Parti ise Eylül ve Ekim aylarında ilçe kongrelerini gerçekleştirip, il kongreleri ile seçim kadrosunu oluşturmayı hedefliyor.

*

2023 seçimlerinin kıran kırana geçeceğini tahmin etmek, büyük bir kehanet olmasa gerek. Yeni partilerle ittifaklarda yaşanan değişiklikler, bayağı kafaları karıştıracak. Bir kesim Sayın Erdoğan’ı devirmek için her türlü oluşum ve eylem için seferber olurken, Cumhur ittifakı ise 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için şimdiden çalışmalarını yapıyorlar bile.

Şimdilik bu kadar.

Sağlıcakla kalınız…

YORUM EKLE

banner17