Adam hizmeti yapmışta yapmış!

Cevizli Mahallesi ve Orhantepe Mahallesi halkı Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür etmeliler. Neden mi? Eğer Gökhan Yüksel’i aday yapmayıp önce ki belediye başkanını aday yapsaydı ve kazansaydı vay “Kartal’ın haline!” durumu olacaktı. Cevizli Meydanı sittin sene bitmeyecekti. Öyle değil mi?
***
Aklıma Muharrem İnce’nin Sayın Kılıçdaroğlu’na hitaben konuşması geldi. Sayın ince Kılıçdaroğlu’na hitaben “Adam sizi yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş!” Demişti. Evet, bir Cevizli Meydanı vardı 7 yıldan fazla oldu. Hani bir türlü bitmek bilmeyen meydan. Milyonlarca liralarla ihale edilip, yılan hikâyesine dönen Cevizli Meydanı. Hani etrafı tahtalarla çevrilen ve her seçimin yegâne propaganda malzemesi olan Cevizli Meydanı. Gökhan Yüksel başkan oldu ve 7 yıldır bitmeyen meydanı, yedi ayda kısmen eksikte olsa bitirdi. Yani “Adam yaptı da yaptı!” Desek yalan olmaz.
***
Sahi o kadar milyonlarca lira harcanan ve yıllar geçse de bitmek bitmeyen bir meydan nasıl oldu da yedi ayda bitiverdi? Anlatayım efendim. Niye bitti biliyor musunuz?  Çünkü önce ki belediye başkanı kendi Ceviz çiftliğini sevdiği kadar, Nevşehir’i sevdiği kadar Kartal’ı sevmedi. Hep kendisi söyledi “Çok olmazsa çeker Ceviz Çiftliğime giderim. Öyle de yaptı, çekti Nevşehir’e gidip ceviz hasadını yaptı. Ceviz çiftliği bir yatırımdı onun için. İyi de bir yatırım yaptı helal olsun ama Kartal’a bu kadar kötülüğü kimse yapmadı.
***
“Ne kötülük yaptı kardeşim?” Diyenleri duyar gibi oluyorum. İfade edeyim müsaadenizle. Kartal’ın yeni belediye başkanının ve Kartallıların kucağına Borç batağında bir belediye bıraktı. Üstelik bu borçları yaparken Kartal’a gözle görülür bir eser bırakmadı heykellerden başka. Belediyeyi hem borçlandırdı hem de en güzel onlarca arsalarını sattı. Seçime 2-3 ay kala yüzlerce ihtiyaç fazlası personel işe alarak, yeni belediye başkanının önüne sorun yumağı bıraktı. Park yapmayı, heykel yapmayı, meydan yapmayı, asfalt dökmeyi belediyecilik zannetti. Bakın Eskişehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’e.  Adam Eskişehir’i Türkiye’nin sayılı güzel ve huzurlu kentlerinden biri yaptı. Sağcı, solcu her kes seviyor adamı. Çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Değil mi? 
***
Neyse dün geçti cancağızım yeni şeyler söylemek lazım diyerek bu güne gelelim. “Çocuk” Dediler! Hafife aldılar ve bu gün artık Kartallıların belediye başkanı Sayın Gökhan Yüksel. İstanbul’u fetheden ve orta çağı kapatıp yeniçağı açan komutan Fatih Sultan Mehmet’in 19 yaşında bu işleri başardığını unuttular ona ‘Çocuk!’ Diyenler.  Sayın Yüksel’i Belediye başkanlığına getiren süreci kısaca açayım. Yıl 2014 Sayın Yüksel,  ön seçimle meclis üyesi aday adayı olmak için müracaat yapar. Parti üyeleri arasında yapılan ön seçimle en çok oy alan ilk 3 kişiden birisi olur. Daha sonra partisinden aldığı güç ile yıllarca belediye başkan yardımcılığı görevini yapar. Belediye meclisinde beyefendi kişiliği büyük saygınlık kazanır. Sonuç olarak bu gün bir Şehri Emin’dir ve Kartal’ın mührü ondadır.
***
Sayın Yüksel ile yüz yüze konuştuğumuz da Kartallıların genç olması nedeniyle kendisinden beklentilerinin yüksel olduğunu ifade etmiştim.  Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nı hizmete açmasıyla Kartallıları ümitlendirmiştir. Yeter mi? Yetmez! Dediğim gibi Kartallı komşularının beklentisi çok. Mesela şu Kartal merkezinin içler acısı halinin bir an evvel düzelmesi lazımdır. Her yerde camlarda Kiralık yazısını görmeden geçemezsiniz. Kartal’ın eski cazibesine kavuşması lazımdır. Hürriyet Caddesinde Şifa Hamamından itibaren arabada hamile kadın gitse 300 metreye varmadan çocuğunu düşürür. Yapılmıyorsa da en azından çöken yerler tamir edilip Kartal’ın merkezine yakışır bir hale getirilmelidir. Şifa Hamamı böyle mi kalacak? Ya o eski tren yolunun altında kalan harabe belediye binaları böyle mi kalacak? Diye vatandaşlar bize soruyorlar. Bir an evvel müdahale edilmelidir. Kartal’ın yollarında ki yüksekliği ve genişliği bir birini tutmayan ayarsız tümsekler  arabaları perişan etmiştir. Bir tümsekten geçen araçların altı sürtmezken, diğer iki tümsekte sürte sürte sanayinin yolunu tutmaktadırlar. Bunlar da birkaç naçizane tavsiye olsun. Sayın Yüksel’e 5 yılı doldurduğunda yazımın başında belirttiğim gibi “Adam Kartal’a bir sürü hizmetler yapmışta, yapmış!” Demek isteriz bir Kartallı olarak.
***
Bir makalemizi daha sonlandırırken, Birlik içinde dirlik içinde nice tam bağımsız 29 Ekimler diliyorum.
En kalbi duygularımla…
YORUM EKLE

banner17