CHP'li Adalar Belediyesi Kayyum yolunda

CHP'li Adalar Belediyesi Meclisi'nde Kesin Hesaba 3 CHP’li, 3 AK Partili, 1 DSP’li meclis üyesi ret verdi.

CHP'li Adalar Belediyesi Kayyum yolunda
CHP'li Belediye Başkanı Erdem Gül ile birlikte toplam 12 meclis üyesi olan Adalar Belediyesi 5 kabul oya karşı 7 ret oy ile düşme aşamasına geldi.
-
Adalar Belediyesi'nde Kesin Hesaba verilen ret oyu oybirliği ile alınmış olsaydı Belediye Başkanı direk düşecekti. Ancak 5 evet oyuna karşılık 7 ret oyuyla meclis üye tam sayımı salt çoğunluk kararıyla alındığı için ilk önce Sayıştay denetimine ardından da İçişleri Bakanlığı tarafından belediye meclisinin düşmesiyle belediye başkanının yerine kayyum atanacak.
-
-
KESİN BÜTÇE HESABI OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Adalar Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı 2'nci Birleşim Toplantıları bugün saat 11.00'da tüm Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Geçen Meclis Karar Toplantı Tutanağının Okunmasının ardından Gündem Maddelerinin görüşülmesine geçildi. 1'inci birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2020 Yılı Kesin Hesabı Komisyon Görüşü okundu. "Adalar Belediye Meclisi'nin 2021 yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantılarının 17.05.2021 tarihli 1. Birleşiminde komisyonumuza havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 29.04.2021 tarih ve 3906 sayılı yazıları ile 2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı hakkındaki teklifi görüşülerek; teklifin olduğu gibi kabulü komisyonumuzca oybirliğine ile uygun görülmüştür" görüşü oylamaya sunuldu. Oy birliği ile uygun görülen 2020 Yılı Kesin Hesabı oylamasında Erdem Gül (CHP), Engin Çelik (CHP), Haluk Salih Derman (CHP), Rıza Çiftçioğlu (CHP), Metin Önal (CHP) kabul oyu kullandı. Mehmet Dündar Tıraş (CHP), Nesrin Karanfil (CHP), Fatma Bucak (CHP), İsmail Hakkı Durmuş (AK Parti), Kemal Türkyılmaz (AK Parti), Nesrin Deriş (AK Parti ) ve Muzaffer YILDIRIM (DSP), red oyu kullandı. 5 kabul oyuna karşı 7 red oyu sonucu 2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı reddedildi.
Kaynak: Sabah Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2021, 14:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
DAVUT ARSLAN
DAVUT ARSLAN - 3 yıl Önce

INŞALLAH GEÇ BILEN KALIN MIŞ ONLAR IN SANA DEĞER VERMIYEN LER HAYVANA VERIR MI HIC

SIRADAKİ HABER

banner17