17 Nisan günü ben ne yapacağım!

Sandıktan Evet çıkarsa, Sayın Baykal’ın “Sandıktan hayır çıkar ise düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğim” sözleri aklıma gelecek ve Baykal acaba şimdi ne yapıyor diye merak edeceğim.

***

Hayır diyecek olan yaşlı amcaya “Bir daha koalisyon olsun istermisin?” dediğimde, “Evet olsun isterim” dediği aklıma gelecek. Gözlerim o amcayı arayacak. “Sen koalisyon severdin amca ama senin torunların için biz evet dedik bir daha koalisyon olmayacak” deyip, birde yaşlı amcanın sırtını sıvazlama isteği gelecek içimden.

***

Kartal belediye başkanı sayın Altınok Öz’ün o meşhur hırkasını referandum boyunca sırtından çıkarmayışı aklıma gelecek. Onun o hırkasından kurtulması için rabbime dua edeceğim.

***

Bazı Cumhurbaşkanı başdanışmanlarının abuk subuk açıklamalarına rağmen evet çıktı diye sevineceğim.

***

Evet çıkarsa, Sayın Bahçelinin 5-3 önde giden bir maçta neden rakibe penaltı yapıp gol fırsatı vermesine ve bu penaltıda bir gol bulursa rakip takım, bizi neden maçta son 10 dakika kala beraberlikle biter mi? telaşına sokmasına tekrar tekrar maçı izleyip Erman Toroğlu gibi yorum yapacağım.

***

Sandıktan hayır çıkar ise, Babam ile anneme kızacağım. İkametlerini neden memlekete aldılar ve neden oy kullanmaya gitmediler diye her ikisine’de protesto hakkımı kullanmak istediğimi ifade edeceğim.

***

Evet çıkar ise Sayın Erdoğan’dan sonra bu memleketin hali ne olacak tribünden çıkacağım.

***

Evet çıkar ise sayın Kılıçdaroğlu’nun askeri törenle karşılanmasında ne mesaj verilmek istendi bunu düşüneceğim ve sayın Kılıçdaroğlu’nun çocuklar gibi şendik edası ile tören mangası karşısında durduğu pozu gittiğim spor salonundaki dolabımın kapağına asmayı planlıyorum. Çünkü bende göbeğimi erittikçe böyle çocuklar gibi şendik pozları vermek istiyorum.

***

Evet çıkar ise sayın Binali beyi bir yerde görüp “T.C. son başbakanı olarak elinizi sıkmak istiyorum” demek isteyeceğim.

***

Evet çıkar ise hayır oyu kullanan bir arkadaşıma doyasıya sarılacağım ve bu memleket bizim ve biz bir ömür kardeşiz diyeceğim. Tabiî ki tam tersi olur ise bende bu hareketi bir hayırcı arkadaşımdan bekleyeceğim.

***

Sandıktan evet çıkar ise; Ferdi babadan çiçekler açsın böcekler ötsün şarkısını, tabi tersi çıkar ise gene Ferdi babadan kara bahtım şarkısını dinlemek istiyorum.

***

Çıkacak her sonuç milletin kararıdır ama Hayır ama Evet buna her kesim saygı göstermeli ama evet çıksa iyi olur evet çıksın yaaa banane banane :) …

Dipnot: valide hanımın rahatsızlığı sebebi ile bizimkiler oy kullanmayacak bilginiz olsun.

- - - -

YORUM EKLE

banner17